Posts in Announcement

Резултати од изборите на OTW за 2022 година

Комисијата за избори би сакала да им се заблагодари на сите кандидати за нивната напорна работа на овогодинешните избори. Воедно, со задоволство ги претставуваме резултатите од изборите за 2022. Следните кандидати (по азбучен ред) се официјално избрани за членови на Управниот одбор: Хедер Мекгвајер Наталија Грубер Како што беше претходно соопштено, Управниот одбор со жалење објаува дека Е. Ана Сегеди, избрана во 2021, ја отстапи својата позиција на Одборот пред изборите во 2022 година. Благодарни сме за службата на Ана и ѝ се заблагодаруваме за работата и посветеноста. За да го пополни празното место, кандидатот кој заврши на третото место на изборите, Мишел Шредер, ќе… Read more

2022 Гласањето за Управниот одбор на OTW сега е отворено!

Ги започнавме изборите! Секој член на OTW (Организација за трансформативни дела) кој се приклучил помеѓу 1 јули 2021 и 30 јуни 2022 би требало досега да има гласачко ливче. Доколку не сте го добиле, најпрво проверете ја спам-папката, а потоа контактирајте нѐ преку формуларот за контакт. Ве молиме имајте на ум дека Вашата сметка за донација ќе биде со датум според американско источно време, па така ако Вашата донација е запишана по 19:59 на 30 јуни 2022 на сметката, нема да можете да гласате. Ако не сте сигурни дали Вашата донација е остварена пред крајниот рок, Ве молиме контактирајте ја нашата Комисија за Развој и… Read more

Членови на OTW – проверете ја Вашата е-пошта за инструкции за гласање

До сега сите членови на OTW (Организација за трансформативни дела) кои имаат право на глас треба да имаат добиено е-пошта со линк до инструкциите за гласање за 2022 година. Насловот беше “Voting Instructions for Organization for Transformative Works (OTW) Board Election” (Инструкции за гласање на изборите за Управниот одбор на Организацијата за трансформативни дела (OTW)). Ве молиме имајте на ум дека сите оние кои не ја добиле оваа е-пошта не се на гласачката листа оваа година и нема да добијат гласачко ливче. Е-поштата со инструкциите за гласање содржи линк до тест-верзија на гласачкото ливче. Ве молиме следете го линкот за да се осигурате дека страницата… Read more

Најава на кандидатите за изборите на OTW во 2022 година

Најава на кандидатите OTW (Организација за трансформативни дела) со задоволство ги објавува следните кандидати за изборите во 2022 година (по азбучен ред според име): Хедер М. Мишел Ш. Наталија Г. Ноеми Б. Тифани Г. Целосните легални имиња на кандидатите нема да бидат јавно објавени оваа година освен ако не се назначат или изберат за Одборот. Е. Ана Сегеди ја отстапува позицијата на Одборот поради лични причини, па така оваа година на изборите ќе има 3 отворени места, од кои едно е делумен мандат од две години. Кандидатот кој ќе добие трето место ќе биде избран за ова место. Благодарни сме за службата на Ана и… Read more

Изјава во врска со злонамерни е-поштенски напади против волонтерите на OTW

Од 3 мај, OTW (Организацијата за трансформативни дела) – непрофитната организација зад Archive of Our Own – AO3 (Наша сопствена архива), Фанлор и други проекти – се справува со напади насочени кон организацијата и нејзините волонтери. Сакавме да споделиме со Вас дел од она што се случува, како и она што го правиме за да го запреме тоа и како тоа може да влијае на времето на нашите одговори на Вашите прашања и воопшто на нашата работа. Пред сѐ, сакаме да Ве замолиме за трпение, бидејќи ова е комплициран период за сите нас во OTW. Непознат напаѓач испраќа заканувачки пораки преку е-пошта со нелегален материјал… Read more