Ви благодариме за поддршката

Априлската кампања за членство на OTW (Организација за трансформативни дела) само што заврши и ние сме воодушевени од Вашата неверојатна дарежливост. Вашите досегашни донации далеку ја надминаа нашата првична цел од 130,000 USD, собирајќи вкупно 458,501.00 USD, донирани од 14905 луѓе од 96 држави. Ние сме преблагодарни и како и секогаш сме посветени на оваа заедница што сите ја градиме заедно секој ден. Не можеме да Ви се заблагодариме доволно за тоа што ја поддржувате нашата мисија и го овозможувате идниот развој на нашите проекти. Read More

Наоѓање на заедница во изолација

OTW (Организација за трансформативни дела) е непрофитна организација чиј персонал се волонтери од ширум светот. Сè што ќе собереме ги поддржува нашите проекти. Но, тоа не можеме да го направиме сами. Затоа денес, како и секој април, ја започнуваме нашата кампања за членство која се одржува двапати годишно и ги замолуваме нашите корисници да донираат за да ја поддржат нашата работа. Read More

OTW Финансии: Буџет за 2020

Во текот на 2019, тимот за финансии на OTW (Организација за трансформативни дела) работеше во позадина да се погрижи сите сметки на организацијата да се платени, даноците – поднесени и стандардните сметководствени процедури исполнети. Припремите за финансиските извештаи и ревидирирањето за 2019 се моментално во тек!

Во меѓувреме, тимот исто така вредно работеше да ги исполни потребите на OTW за 2020, па така горди сме да ви го претставиме буџетот за оваа година (проверете го Excel документот за буџетот за 2020 доколку сакате подетални информации): Read More