Најава на кандидатите за изборите на OTW во 2022 година

Најава на кандидатите OTW (Организација за трансформативни дела) со задоволство ги објавува следните кандидати за изборите во 2022 година (по азбучен ред според име): Хедер М. Мишел Ш. Наталија Г. Ноеми Б. Тифани Г. Целосните легални имиња на кандидатите нема да бидат јавно објавени оваа година освен ако не се назначат или изберат за Одборот. Е. Ана Сегеди ја отстапува позицијата на Одборот поради лични причини, па така оваа година на изборите ќе има 3 отворени места, од кои едно е делумен мандат од две години. Кандидатот кој ќе добие трето место ќе биде избран за ова место. Благодарни сме за службата на Ана и… Read more

Изјава во врска со злонамерни е-поштенски напади против волонтерите на OTW

Од 3 мај, OTW (Организацијата за трансформативни дела) – непрофитната организација зад Archive of Our Own – AO3 (Наша сопствена архива), Фанлор и други проекти – се справува со напади насочени кон организацијата и нејзините волонтери. Сакавме да споделиме со Вас дел од она што се случува, како и она што го правиме за да го запреме тоа и како тоа може да влијае на времето на нашите одговори на Вашите прашања и воопшто на нашата работа. Пред сѐ, сакаме да Ве замолиме за трпение, бидејќи ова е комплициран период за сите нас во OTW. Непознат напаѓач испраќа заканувачки пораки преку е-пошта со нелегален материјал… Read more

Временска рамка за изборите на OTW и краен рок за членство за 2022 година

Комисијата за избори на OTW со задоволство Ве известува дека ја објавивме временската рамка за изборите за нови членови на Управниот одбор во 2022 година! Оваа година изборите ќе се одржат од 12-15 август. Тоа значи дека крајниот рок за членовите на персоналот да ја објават својата кандидатура е 17 јуни. Како и обично, крајниот рок за членство е 30 јуни. Доколку сакате да гласате, Ве молиме осигурајте се дека Вашето членство е активно на тој датум. Ве молиме имајте на ум дека Вашата сметка за донација ќе биде со датум според американско источно време, па така ако Вашата донација е запишана по 19:59 на… Read more

Кампања за членство октомври 2021: Ви благодариме за поддршката

Октомвриската кампања за членство на OTW (Организација за трансформативни дела) само што заврши и со огромно задоволство можеме да кажеме дека вкупно собравме запрепастувачки 195.009,65 USD, далеку надминувајќи ја нашата цел од 40.000 USD. Исто така го зголемивме и нашето членство на 4.786 членови. Ова го овозможи дарежливоста на 6.700 донаторите од 77 држави ширум светот. Како и секогаш, ние сме преблагодарни за нашата глобална заедница. Ви благодариме! Вашата поддршка ни овозможува да продолжиме да работиме во служба на нашата мисија: унапредување на интересите на фановите кои ги застапуваме со тоа што обезбедуваме пристап до и зачувување на историјата на фан-делата и фан-културата во сите… Read more

Кампања за членство 2021: Од фановите, за фановите

OTW (Организација за транформативни дела) е создадена од љубов. Ја создадоа фанови за фановите. Ние сме непрофитна организација и целосно се потпираме на донации: донираното време на нашите волонтери и паричните донации од заедницата на која ѝ служиме. Денес почнува нашата кампања за членство која се одржува двапати годишно, за време на која ги замолуваме оние од Вас кои се во можност да размислат околу тоа финансиски да придонесат за да ја поддржат нашата работа. Можете да прочитате како ги трошиме овие пари во нашиот буџет.