Mesures de protecció contra contingut brossa

Degut a l’afluència de comentaris brossa abusius el 21 d’abril de 2024, vam desactivar tots els comentaris de visitants a tot l’Archive of Our Own – AO3 (Un Arxiu Propi). Ja hem restablert la possibilitat de deixar comentaris de visitant/s, però si comenteu sense iniciar sessió, potser trobareu una pàgina de verificació que comprova que no sou robots. També estem treballant en altres maneres d’ajudar a reduir el contingut brossa, incloent un petit canvi en la configuració per defecte dels comentaris al formulari de publicació de l’obra que s’introduirà aviat.

Què podeu fer amb el contingut brossa rebut

Si heu rebut una quantitat petita de comentaris brossa, podeu marcar els comentaris com a brossa, utilitzant el botó “Spam” (Brossa) a la part inferior dreta del comentari. Això ajuda a entrenar el nostre bloquejador de brossa per reconèixer els comentaris com a contingut brossa.

Si heu rebut centenars de comentaris brossa a la vegada (tants que no els podeu eliminar tots pel vostre compte), podeu contactar amb el nostre equip de Polítiques i Prevenció de l’Abús d’AO3 per tal que us ajudin a eliminar-los en massa. Recordeu incloure el vostre nom d’usuari o usuària i els enllaços a les obres afectades.

Per a més informació sobre comentaris brossa, consulteu Què és un comentari brossa? Què puc fer amb els comentaris brossa? a les nostres Preguntes freqüents.

Com podeu prevenir el contingut brossa a les vostres obres

La gran majoria dels comentaris brossa són de visitants, així que podeu ajudar a prevenir-los deshabilitant els comentaris de visitants a les obres ja publicades.

  • Per fer això en una obra individual, aneu a la pàgina d’Edit Work (Edita l’obra). A la secció de Privacy (Privacitat), seleccioneu l’opció “Only registered users can comment” (Només els usuaris registrats i les usuàries registrades poden comentar). Després seleccioneu el botó “Post Without Preview” (Publica sense previsualització), o seleccioneu el botó “Preview” (Previsualització) i després el botó “Update” (Actualitza) per guardar els canvis.
  • També podeu editar ràpidament la configuració dels comentaris en diverses obres alhora en lloc d’haver d’editar cada obra individualment.

    A la pàgina de Works (Obres), seleccioneu el botó etiquetat “Edit Works” (Edita les obres) que trobareu a la part superior dreta de la pàgina a l’escriptori (o sota la capçelera del número de Works (Obres) en dispositius mòbils). Això us portarà a la pàgina d’Edit Multiple Works (Edita diverses obres). Aquí apareix una llista amb totes les vostres obres, agrupades per fàndom. Marqueu la casella al costat de cada obra que vulgueu editar. Si voleu editar totes les obres publicades, podeu seleccionar el botó “All” (Totes), que es troba sota el botó “Edit Works” (Edita les obres). Si volguéssiu treure les opcions marcades, seleccioneu el botó “None” (Cap) al mateix lloc. Una vegada hagueu escollit, seleccioneu el botó “Edit” (Edita) a la part superior o inferior de la pàgina.

    A la secció de Privacitat, seleccioneu l’opció “Only registered users can comment” (Només els usuaris registrats i les usuàries registrades poden comentar). Després seleccioneu “Update All Works” (Actualitza totes les obres) per aplicar el canvi a totes les obres seleccionades a la vegada.

    Per a més informació sobre l’edició de diverses obres, consulteu “Com puc editar o eliminar diverses obres a la vegada?” a les nostres Preguntes freqüents.

Propers canvis per lluitar contra el contingut brossa

En els dies vinents, introduirem un canvi al formulari de publicació d’obres, que afectarà qui pot comentar per defecte a les obres noves. Podreu canviar fàcilment aquesta configuració abans o després de la publicació.

Actualment oferim diverses configuracions de privacitat per a les vostres obres, incloent opcions per habilitar la moderació de comentaris o restringir les vostres obres a usuaris registrats i usuàries registrades. També podeu escollir qui pot comentar a les vostres obres:

  • Usuaris registats/usuàries registrades i visitants poden comentar
  • Només usuaris registats/usuàries registrades poden comentar
  • Ningú pot comentar

Ara mateix, “Registered users and guests can comment” (Usuaris registats/usuàries registrades i visitants poden comentar) està seleccionat per defecte.

Una vegada llancem aquest canvi de codi, “Només usuaris registats i usuàries registrades poden comentar” serà la selecció per defecte. Si no canvieu res a la configuració de privacitat, els i les visitants (incloent robots i emissors/emissores de contingut brossa) no podran deixar comentaris a les obres. Podeu seleccionar una opció diferent abans de publicar si voleu permetre comentaris de visitants i usuaris registrats/usuàries registrades, o si no voleu permetre cap comentari.

La configuració dels comentaris en obres publicades i esborranys no es veuran afectades per aquest canvi.

Esperem que aquest canvi sigui una manera d’ajudar a combatre els comentaris brossa i l’assetjament anònim, i continuarem treballant en característiques que permetin adaptar l’AO3 a les vostres necessitats.

Aquesta publicació és feina del nostre equip de traducció voluntari al català. Per saber més sobre nosaltres, visita la pàgina de Traducció a transformativeworks.org.

Archive of Our Own

Comments are closed.