Јас сум професионален автор. Дали OTW се обидува да ги наруши моите авторски права?

Воопшто не. OTW (Организација за трансформативни дела) не се спротивставува на правото за изведени дела кое им овозможува на сопствениците на авторските права да овластуваат филмски адаптации за масовниот пазар или им дозволува на авторите да овластат одредено лице (како што се синот или ќерката на авторот) да објавува продолженија комерцијално. Основачкиот претседавач на Управниот одбор на OTW е Наоми Новик (Naomi Novik), која и самата е професионална писателка чии дела се заштитени со авторски права и која има удел на двете страни.

Comments are closed.