Како OTW ги заштитува податоците на лицата кои донираат?

OTW (Организација за трансформативни дела) мора да собере одредени информации (име, адреса, итн.) за донаторите за да биде во согласност со регулациите на IRS. Земајќи ја предвид распространетоста на користењето псевдоними во фандомите, OTW строго ги држи овие информации доверливи и истите се достапни само на благајникот на OTW и членовите на Комисијата за развој и членство. Целосно анонимни донации може да се направат само во кеш.

Comments are closed.