Дали OTW се обидува да го промени законот?

Не. Иако судската практика во оваа област е ограничена, веруваме дека сегашните закони за авторски права веќе го поддржуваат нашето разбирање за фанфикцијата како фер користење.

Настојуваме да го прошириме знаењето за правата на фан-креаторите и да ги намалиме забуните и несигурноста и на страната на фановските и на професионалните автори за фер користењето и неговата примена врз фан-делата. Еден од нашите модели е изјавата за најдобри практики во фер користењето на авторите на документарни филмови која помогна да ја разјасни улогата на фер користењето во снимањето на документарни филмови.

Comments are closed.